Teknoloji devleri arasında kendisine yer bulan Çinli şirket Xiaomi yeni ürünleriyle kullanıcılarını heyecanlandırıyor. Bir süredir adından söz edilen Xiaomi Mi Band 5 isimli akıllı bileklik duyuruldu. Çin’de gerçekleştirilen lansmanda tanıtılan Mi Band 5 kullanıcılarına daha büyük bir ekran sunuyor. Ayrıca ürünün fiyatı da tüketicilerin yüzünü güldürecek cinsten. Dilerseniz şimdi Mi Band 5’ten bahsedelim. Ancak ürünün ülkemizde satılmaya başlanacağı tarihle ilgili bir bilgi verilmediğini hatırlatalım. Belli bir süre ürünü yalnızca Çin’li tüketiciler satın alabilecek.

Xiaomi Mi Band 5

xiaomi-yeni-akilli-bilekligi-mi-band-5i-duyurdu

Mi Band 4’ün biraz daha gelişmiş hali olarak karşımıza çıkan Mi Band 5, 1.2 inç büyüklüğündeki bir OLED ekrana sahip. Bu ekran boyutu, Mi Band 5’in, Mi Band 4’e göre biraz daha büyük olduğunu açıkça belirtiyor. Ancak %20 oranında büyütülen ekran boyutu kullanıcıları memnun etmeye yeter mi orası hakkında kesin bir şey söyleyemeyiz. Çünkü Xiaomi’nin yeni akıllı bilekliği Mi Band 5’in diğer özellikleri gözden geçirildiğinde kapsamlı değişiklikler veya yenilikler görülemiyor.

Xiaomi tarafından yapılan açıklamalara göre yeni akıllı bileklik, önceki versiyona göre biraz daha gelişmiş sensörlere sahip. 11 farklı profesyonel spor modu bulunan Mi Band 5’te, daha gelişmiş bir uyku takip sistemi ve dahili bir barometre bulunuyor. Ayrıca Xiaomi, yeni akıllı bilekliğiyle kadınlara özel bir adet döngüsü izleme özelliği getirdiğini de belirtiyor.

xiaomi-yeni-akilli-bilekligi-mi-band-5i-duyurdu

5 ATM’ye kadar su basıncına dayanıklı Xiaomi Mi Band 5, ayrıca manyetik şarj desteğine de sahip.  Bu özelliklerinin yanı sıra Xiaomi’nin yeni akıllı bilekliği telefonların kamerasını da uzaktan kontrol edebiliyor. Tüm bunlara ek olarak Xiaomi Mi Band 5 de, tıpkı Mi Band 4’ün sahip olduğu gibi NFC destekli bir varyanta sahip.

Xiaomi’nin etkinlikte yaptığı açıklamalara göre şirketin yeni akıllı bilekliği 18 Haziran itibarıyla Çinli tüketiciler tarafından satın alınabilecek. Çinli tüketicilerin dilerlerse NFC destekli dilerlerse de NFC desteksiz olarak satın alabilecekleri Mi Band 5’lerin fiyatı ise şöyle olacak;

  • Xiaomi Mi Band 5 – 27 dolar (yaklaşık 185 TL + vergiler)
  • Xiaomi Mi Band 5 NFC – 32 dolar (yaklaşık 220 TL + vergiler)

Xiaomi, yeni akıllı bilekliğinin Çin dışına ne zaman çıkacağı ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Ayrıca ürünün Türkiye fiyatının da yaklaşık olarak 300 TL olması bekleniyor.

Etiketler:,,,, Gözünüzü bizden ayırmayın! 11 Haz 2020

Yazar Hakkında

{Bubitekno}oguzhan.yilmazer@gaminginturkey.com

En güncel mobil, oyun, yazılım, internet, donanım, televizyon teknolojileri, teknoloji haberleri, videoları ve incelemeleri burada.

Yorumlar